Közélet

Hatan sérültek meg egy buszbalesetben Magyarcsanádon

Egy lengyel rendszámú jármű szenvedett szerecsés kimenetelű balesetet a csongrádi településen.

Hatan sérültek meg könnyebben, amikor egy lengyel rendszámú autóbusz péntek hajnalban lesodródott a 43-as útról, majd fának és egy villanyoszlopnak ütközött Magyarcsanádon; az utasok kora délután hazaindulhatnak – tájékoztatta a rendőrség és a katasztrófavédelem az MTI-t.

A Katowice környékéről érkezett, többségében általános iskolás korú gyermekekből álló csoportot magyar autóbusz szállítja Budapestre, ahol majd átszállhatnak az értük küldött járműre -– mondta Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Az utasokat az önkormányzat a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel együttműködve a helyi általános iskolában helyezte el. A csoport tagjai innivalót és ebédet kaptak -– közölte az őrnagy.

Egy kislány a balesettől függetlenül rosszul lett, a hasát fájlalta, a makói kórházban megvizsgálták és ellátták, de társaival együtt ő is hazautazhat – közölte a sajtóreferens.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta, a Bulgáriából hazafelé tartó busz bal első kereke – a helyszínelés adatai szerint – “felkapott” az úttest közepén lévő járdaszigetre. A sofőr elrántotta a kormányt, s ennek következtében a busz az úttest jobb oldalán lévő fának, illetve oszlopnak ütközött.

A mentőknek hét gyermeket kellett kórházba szállítaniuk, közülük hatan sérültek meg könnyebben, de ellátásukat követően el is hagyhatták az egészségügyi intézményt.

A kép illusztráció!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik