Közélet

Felakasztotta magát a kisfiú a Tom Cruise-film alatt

A nyolcéves Lewis McGlynn még januárban vetett véget az életének, miután megnézte Tom Cruise Az utolsó szamuráj című filmjét.

Az angol kisfiúra édesapja talált rá szobájának ajtajára felakasztva, de már nem tudta megmenteni az életét – írja a Daily Mail.

A vizsgálat során kiderült, hogy a gyerek szobája tele volt a bátyja erőszakos, felnőtteknek szóló filmjeivel, amelyeket nyugodt szívvel megnézhetett, szülei annak ellenére nem tiltották meg neki, hogy tudták, fiuk hajlamos kipróbálni az akciófilmekben látott jeleneteket.

Az anya, Beth McGlynn a nyomozóknak elárulta: néhány órával a tragédia előtt Lewis megtalálta a karácsonyi dekoráció rögzítésére szolgáló kötelet, amit arra használt, hogy ostorként csapkodjon vele, azt játszva, ő Indiana Jones. Az asszony akkor visszarakatta vele a kötelet, de később meghallotta, amint a férje azt kiabálja, a gyerek „valamit a nyakára kötött”. A szobában Az utolsó szamuráj című film ment, mikor rátaláltak.

A 2003-ban készült alkotás – noha tele van rituális öngyilkosságokkal – csupán 15 éven aluliaknak nem ajánlott. A hatóságok véletlen balesetnek minősítették a halálesetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik