Közélet

Nem találják a patakból kifogott emberi fejet

Alaposan átvizsgálták a horgász által megjelölt területet, de nem jártak sikerrel a búvárok.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében folytatja a vizsgálatot a Somogy megyei Rinya-patakban talált emberi koponya ügyében, amelyet egy babócsai horgász fogott ki a vízből, majd azt – állítása szerint – ijedtében visszadobta.

A férfi kedd este több horoggal horgászott a patakban, és az egyiken egy emberi koponya akadt fenn, amit meglátva annyira megijedt, hogy visszadobta azt, majd hazament és csak másnap jelentette az esetet a rendőrségen – idézte fel a történteket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-nek.

Karsay Kornél elmondta, hogy a kaposvári Kötél Egyesület búvárai a szerda délelőtti bejelentést követően négy órán át kutattak a patak Babócsa melletti szakaszán. Alaposan átvizsgálták a horgász által megjelölt területet, de nem jártak sikerrel, ezért más módszerrel folytatják a keresést – tette hozzá a sajtóreferens, aki arra kérdésre egyelőre nem tudott választ adni, hogy milyen technikát alkalmaznak majd.

Sajtóhírek szerint a falu lakói egy több évvel ezelőtt eltűnt helybeli asszonnyal hozták összefüggésbe az emberi testrészt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik