Közélet

Élve temette el kisbabáját a kertben

A romániai Máramaros megyében élő asszonyt minősített emberöléssel vádolják, és akár 25 év börtönre is ítélhetik.

Az Izasópatakán élő nő szülei házánál, Kányaházán temette el a múlt hónapban újszülött kisfiát. A szomszédok értesítették a rendőrséget, akik észrevették, hogy a nő hatalmas hasa egyik pillanatról a másikra „eltűnt”, a csecsemőt viszont sehol sem látták.

A Máramaros megyei rendőrség szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a 23 éves Maria szülei házának kertjében ásta el a csecsemőt júliusban, az elhantolás helyét azonosították, a holttestet pedig felboncolták.

A boncolási eredmények fényében a nyomozók megállapították, hogy a kisfiú egészségesen jött világra, és élve temették el. A gyilkossággal gyanúsított asszony a nyomozóknak azt is bevallotta, hogy külföldön szintén világra hozott egy gyermeket, akit otthagyott – írja a manna.ro.

A mélyszegénységben élő nőnek már van két gyermeke, egy kétéves kisfia és egy ötéves kislánya. Maria a rokonok, ismerősök szerint csendes teremtés, aki mindig szófogadóan viselkedett szüleivel. A fiatalasszony élettársa börtönviselt, legutóbb 2010 őszén ítélték el rablásért. Maria a férfi szüleivel élt, amíg társát ki nem engedték a fegyházból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik