Közélet

Még mindig keresik az olasz hegyekben eltűnt magyar nőt

Az olasz hatóságok még mindig keresik az Appenninekben szombaton szurdokba zuhant, és eltűnt magyar turistanőt.

Kedd délután még úgy tűnt, hogy az olasz mentőegységeknek sikerült megtalálniuk a Monte Amaro hegycsúcs közelében eltűnt magyar nőt, de később kiderült, hogy nem lelték meg a turistát. Kedd este a rossz időjárás miatt felfüggesztették a kutatást, de azt szerda hajnalban újraindították, és addig folytatják, amíg a fiatal nőt meg nem találják – közölte az MTI-vel az abruzzói Chieti csendőrparancsnoksága.

Az idővel futunk versenyt, minden perc drága – nyilatkozta az MTI-nek szerda délután az olasz csendőrség Chietiben levő körzeti parancsnokságának szóvivője. Az illetékes elmondta, hogy az olasz országos hegyi mentőszolgálat emberein túl a magyar nő keresésében részt vesz a csendőrség, a rendőrség és az erdészet speciális mentőcsapata és helikopterek is.

A nőt a közép-olaszországi Abruzzóban Monte Acquaviva szikláin keresik, kétezer-háromszáz méter feletti magasságban, ahol jelenleg is esős az idő és a látási viszonyok sem kedveznek a kutatásnak.

A magyar turista szombaton indult el egyedül a Mammarosa nevű menedékhelyről a Monte Amaro hegycsúcs irányába, sátrát, benne több személyes tárggyal, a kempingben hagyta. A balesetéről a szurdokba zuhant nő SMS-ben értesítette magyarországi rokonait.

Az olasz hatóságokat. ennek köszönhetően tudták azonosítani a segélyhívás körzetét, de azóta a mobilszámra küldött hívásokra és üzenetekre a magyar nő nem válaszolt. Nincsen mindenhol térerő és az sem kizárt, hogy a fiatal nő azóta már máshol van, esetleg menedéket keresett. Az sms-üzenettel nem sikerült méterre pontosan bemérni, melyik szurdokban kell kutatni.

A mentés rendkívül nehéz terepen folyik, a mentők a pihenőhelytől nyolc órát gyalogolnak, amíg elérik a baleset feltételezett helyszínét -– számolt be az MTI-nek az Ansa olasz hírügynökség abruzzói tudósítója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik