Közélet

Előzetesben marad az angyalföldi gyilkos

A bíróság szerint, mivel nincs állandó jövedelme, akár fennállhat a bűnismétlés veszélye is.

Meghosszabbította a bíróság annak a szerb állampolgárságú, albán származású férfinak az előzetes letartóztatását, aki júliusban Angyalföldön, egy Kádár utcai épületben több lövéssel végzett egy fiatal nővel.

A Fővárosi Bíróság honlapjára felkerült közlemény szerint az emberölés bűntette miatt indult büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította P. E. gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb 2011. november 10-ig. A végzés nem jogerős.

A gyanúsított előzetes letartóztatásának meghosszabbítását a Fővárosi Főügyészség indítványozta, szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás veszélyeztetése és a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá arra tekintettel, hogy P. E. a cselekmény után megszökött, és elfogatóparancs kibocsátása után fogta el a rendőrség. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta – tették hozzá.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, Magyarországon többször állt bíróság előtt vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt, emellett nincs munkahelye és megélhetést biztosító rendszeres legális jövedelme sem.

Szigeti József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője azt mondta, hogy a bűncselekmény elkövetését a férfi elismerte, de vallomást nem tett. A 39 éves szerb állampolgárságú, albán származású férfi július 10-e óta előzetes letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik