Közélet

Leszúrta a gyerekét, mert az ennivalót kért

Leszúrta a saját fiát egy anya Romániában, mert a 12 éves fiú ételt kért tőle.

A tragédia vasárnap este hét óra körül történt. A 38 éves asszony ivott néhány pohárkával aznap este, talán ezzel magyarázható, hogy miért ragadott kést, és szúrta hason a fiát – írja a manna.ro.

“A gyermek ételt kért, az anya pedig alkohol befolyása alatt, különösebb ok nélkül hason szúrta egy késsel a 12 éves fiát” – számolt be az esetről a rendőrség egyik munkatársa.

Az orvosok elmondták, a fiú szerencsére csak könnyebb sérülést szerzett, nincs életveszélyben. “A fiú jól van. A seb nem mély, egyetlen centiméter. A kés nem lyukasztotta át teljesen a hasfalat, így a fiú nem került életveszélybe. Egy hétig tartjuk bent a kórházban” – nyilatkozta a Suceava megyei kórház szóvivője.

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben, az anya egyelőre szabadlábon védekezhet. A gyermekvédelem szintén vizsgálja az ügyet, hiszen a fiún kívül további két gyermeket nevelnek a családban.

“A megyei kórházban ápolt fiú elmondta nekünk, hogy nem akar anyjával együtt lakni, hanem az apjával és két testvérével szeretne maradni, akik a mezei munkák miatt keveset tartózkodnak otthon” – számolt be a gyermekvédelmi hatóság igazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik