Közélet

Emelőkosárból esett ki egy favágó

A férfi mintegy 8 méter magasból zuhant a földre. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség a Lakitelek-Tőserdőn kedden történt baleset ügyében, amelynek során életveszélyesen megsérült egy favágás közben az emelőkosárból kizuhant férfi – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. A Kecskeméti Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A megsérült 37 éves férfi – a munkát végző vállalkozás ügyvezetőjeként – maga irányította a tőserdei holtág melletti parkoló fáinak ritkítását, illetve végezte a munkát egy emelőkosaras járműről, amikor egy ledőlő faág beszakította az emelőkosár oldalát és kilökte onnan. A férfi mintegy 8 méter magasból zuhant a földre.

Az esés következtében a kiskunfélegyházi favágó életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították kórházba. A balesetben más nem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik