Közélet

Szegedig jutottak a határsértők

Három embercsempészt és negyven határsértőt fogtak el a rendőrök szombaton Szegeden - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A megyei főkapitányság járőrei a Szabadkai úti körforgalomnál figyeltek föl három mikrobuszra. A járműveket megállították volna, de a parancsnak csak az egyik mikrobusz sofőrje tett eleget, a másik kettő megpróbált kereket oldani, ám a Szegedi Rendőrkapitányság és a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a közelben azokat kisbuszokat is feltartóztatták – mondta Tuczakov Szilvána.

A három kisbuszban a sofőrökön kívül összesen negyven férfit találtak, akik afgán, indiai, pakisztáni és palesztin állampolgárságúaknak vallották magukat, s kiderült róluk, az éjszaka lépték át illegálisan az országhatárt – közölte az őrnagy.

A mikrobuszok magyar állampolgárságú sofőrjei anyagi ellenszolgáltatás fejében szállították volna Ausztriába az illegális migránsokat. Velük szemben embercsempészés gyanújával büntetőeljárás indult – tudatta a szóvivő.

A határsértők közül ketten – egy indiai és egy palesztin férfi – már nem először próbálkoztak illegálisan Magyarország területére lépni, velük szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértésének gyanúja miatt ugyancsak büntető-, míg a többiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik