Közélet

Kender szagra mentek a rendőrök

Kábítószerrel visszaélés miatt indult eljárás egy 24 éves fiatalember ellen, aki úgy bukott le, hogy az utcán megérezték a rendőrök a lakásában termesztett indiai kender szagát - közölte szombaton a rendőrség.

Az erzsébetvárosi rendőrkapitányság munkatársai péntek délután fokozott ellenőrzést tartottak a kerületben, amikor az egyik utcában a rendőrjárőr jellegzetes, gyanús szagra lett figyelmes.

A járőrök az egyik ház ajtaját nyitva találták, s amikor beléptek a lépcsőházba, a szagot intenzívebben érezték. Ezért elkezdték felderíteni az emeleteket. Az egyik szinten három pakoló fiatalt találtak, akik közül kettő elindult a lépcsőn lefelé. Ahogy elhaladtak a rendőrök mellett, ruházatukról jól érződött a kábítószer szaga, így kérdőre vonták őket.

Közölték, hogy a barátjuknak – a harmadik fiatalnak – segítenek költözni, aki albérletbe vette ki a lakást.

A bérlő beengedte a rendőröket a lakásba, akik ott zöld színű, jellegzetes illatú növényekre lettek figyelmesek. A fiatalember nem tagadta, hogy kábítószer van a birtokában, sőt elmondta, hogy az indiai kendert saját célra termeszti is.

Átvizsgálták a ruháját, s találtak nála egy kocsikulcsot. Az ahhoz tartozó autóból további gyanús növények kerültek elő.

A helyszínre érkező botanikus szakértő megállapította, hogy az összesen 35 cserépben indiai kender van.

A 24 éves fiatalember ellen a VII. kerületi rendőrkapitányság folytat eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik