Közélet

Élő egeret talált a kenyérben

Durva sokk ért egy ausztrál nőt, amikor vásárlás után egy élő egeret talált a boltban vásárolt kenyérben.

A becsomagolva árult kenyeret falatozó rágcsálót akkor vette észre a neve elhallgatását kérő nő, amikor egy barátjával az autó csomagtartójába pakolt a bevásárlókocsiból – közölte az ausztrál Townsville Bulletin című lap. A nőnek először a kenyérszeleteken lévő lyukak tűntek fel, majd az állat farkát vette észre, mielőtt barátjának feltűnt a csomagban mozgolódó rágcsáló.

A nő érthetően sokkot kapott, amikor meglátta, hogy a boltban vásárolt kenyerébe egy elsőre patkánynak tűnő állat fészkelt. „A gyomrom teljesen felkavarodott, de nem hánytam el maga” – mondta el a nő. A kenyeret azonnal visszavitte a szupermarketbe, de a bolt nem vállalt felelőséget a nem náluk sütött kenyérben talált rágcsálóért.

A kérdéses kenyeret készítő pékség szintén tagadta, hogy az egér náluk került a szeletek közé. A cég szerint szinte teljesen biztos, hogy szállítás közben rágta át magát az egér a csomagoláson. A pékség vizsgálata egyébként annyit kiderített, hogy az elsőre patkánynak gondolt rágcsáló igazából egér volt.

Townsville város közegészségügyi hatósága a lapnak megerősítette, hogy érkezett hozzájuk panasz a kenyérben talált élő egérről, de nem tudtak senkit sem felelősségre vonni. „Gyakorlatilag lehetetlen megállapítani, hogy a rágcsáló hol került a kenyérbe” – mondta el az újságnak egy önkormányzati tisztségviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik