Közélet

Személyautó okozta a kamionbalesetet az M70-esen

A balesetben a sofőr és az autó utasa halt meg.

A személyautót vezető román férfi előzése miatt történt a két ember halálával végződő baleset csütörtök délelőtt az M70-es autóúton – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A rendőrség tájékoztatása szerint Szlovénia irányából Letenye felé haladt az olasz rendszámú személygépkocsi, amelyet egy román férfi vezetett, utasa pedig egy szintén román állampolgárságú nő volt.

A jelenlegi adatok szerint a 16-os kilométerszelvénynél a gépjárművezető egy előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett, és a menetiránya szerinti bal oldalon érintőlegesen nekiütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő személyautónak, letörve annak visszapillantó tükrét.

Ezt követően a román autós a járművét jobbra kormányozva visszatért a sávjába, majd nekiütközött a szalagkorlátnak. A kocsi kormányát ekkor hirtelen balra rántotta, az úttesten azonban megcsúszott és egy szemből szabályosan érkező, román rendszámú tehergépkocsinak ütközött.

A baleset következtében a személyautót vezető középkorú román férfi és utasa, egy hasonló korú nő – akinek az azonosítása még tart – a helyszínen életét vesztette. A tehergépkocsit vezető, szintén román állampolgárságú férfi nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A halálos baleset alig egy kilométerrel távolabb történt attól a szakasztól, ahol egy hónappal ezelőtt hatan haltak meg egy román autóbusz és egy szlovén kamion balesetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik