Közélet

Felborult a tarlótűzhöz siető tűzoltóautó

A járműben egyedül utazó sofőr megsérült. A felborult autó felemeléséhez Nagykanizsáról hívtak darut.

Csaknem száz hektáron égett a tarló Zákány határában vasárnap kora este, egy, az oltáshoz igyekvő speciális autó felborult Gyékényes határában, vezetője megsérült – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

A lángokat 40 tűzoltó több mint két óra alatt fékezte meg, a tűz okát vizsgálják – mondta Rajnai Tamás.

Tájékoztatása szerint nem sokkal este hat óra előtt riasztották a tűzoltókat, akik nagy erőkkel, kilenc járművel vonultak a helyszínre. Az erdősávot is veszélyeztető lángokat sikerült megfékezni, este nyolc óra után már az utómunkálatokat végezték.

Az ügyeletes elmondta azt is, hogy Gyékényes határában felborult egy Barcsról a tűzhöz riasztott speciális, erdőtűz oltáshoz használatos tűzoltóautó. A járműben egyedül utazó sofőr megsérült, de állapotáról az ügyeletes nem tudott felvilágosítást adni. A felborult jármű felemeléséhez Nagykanizsáról hívtak darut – tette hozzá Rajnai Tamás.

Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta: a balesetet szenvedett jármű vezetője az elsődleges adatok alapján súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit vizsgálják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik