Közélet

Zűrös alaknak ismerik a Veszprémben meglőtt férfit

Egy helyi ügyvéd szerint a legjobb barátja volt Szlávy Bulcsú alvezérének, akit 1997 nyarán az autójában felrobbantottak.

A rendőrség őrizetbe vette a kedd hajnali veszprémi lövöldözés gyanúsítottjait, a két 26 éves férfi feltáró jellegű beismerő vallomást tett. A nyomozás jelenlegi adatai alapján a fegyveres támadás elkövetésére az egyik gyanúsított adott megbízást a másiknak, mert a 40 éves veszprémi férfival családi vonatkozású elszámolási vitája volt. Ezt nevezte meg okként a férfi megölésére általa felbujtott férfinak is, aki személyesen nem ismerte a kiszemelt áldozatot.

A gyilkosságra megbízást adó gyanúsított mutatta meg haragosát a felbérelt fiatalembernek, közölve azt is: a férfinak sok pénze van, amelyet a bűntett elkövetése után megszereznek és osztoznak rajta.

A nyomozás adatai szerint a felbérelt fiatalember egyedül ment a kiszemelt Árpád utcai házhoz, becsöngetett, és amikor a férfi kiment az utcára, többször rálőtt egy maroklőfegyverből. A 40 éves embert négy lövés érte, életveszélyes sérülésekkel került a veszprémi kórházba. A kórháztól kapott tájékoztatás szerint a férfi még mindig súlyos állapotban van, de már ki tudták hallgatni.

A kedd hajnalban meglőtt férfiról az utcabeliek közül többen, illetve más, közelben lakó emberek úgy nyilatkoztak a helyszínen az MTI-nek, hogy “zűrös ember”, aki “foglalkozott mindennel”, egyesek szerint adósságai is voltak.

Egy veszprémi ügyvéd arról is beszámolt kedden az MTI-nek, hogy  a meglőtt férfi az egyik legjobb barátja volt annak a Molnár Péternek, akit 1997 nyarán robbantottak fel az autójában Balatonalmádi és Szentkirályszabadja között, és akit akkoriban a Balaton egyik “császáraként” és a “nagyfőnök”, Szlávy Bulcsú alvezéreként emlegettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik