Közélet

Több mint ötmilliárdot sikkaszthatott egy műtrágyás cég

A gyanúsítottak a cég ügyvezetésével egy hajléktalant bíztak meg, és a társaságot egy szegényes anyagi körülmények között élő házaspárnak fiktív módon értékesítették.

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gazdaságvédelmi Főosztálya, miután egy műtrágya-kereskedelemmel foglalkozó gazdasági társaság a megőrzésében hagyott, mintegy 5,5 milliárd forint értékű műtrágyát a sajátjaként kezelte és feltehetően értékesítette – közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

Az NNI közleménye szerint az ügyben több, Magyarországon működő pénzintézet tett feljelentést, az általuk megvásárolt műtrágya ügyében.

Kétmilliárd értékű műtrágya sorsa jelenleg még tisztázatlan, de feltételezhető, hogy – mint fogalmaztak – az elkövetők azokat is “kivonták a tényleges tulajdonosok birtokából”.

A bűncselekmény elkövetésével alaposan gyanúsítható U. Botondot a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, majd a Debreceni Városi Bíróság a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezte.

Az ügyben eddig 11 gyanúsítottat hallgattak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik