Közélet

Két férfit gyanúsítanak a veszprémi lövöldözéssel

Többször rálőttek kézi lőfegyverrel egy férfira kedden a Dózsavárosban lévő háza előtt.

Kedd hajnalban saját háza előtt adtak le több lövést kézi lőfegyverből egy férfira Veszprémben. A 40 éves férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – tette hozzá a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A hírTV tudósítója szerint a meglőtt P. Sándor maradandó károsodást szenvedett. Allapotát azonban a műtéttel sikerült stabilizálni.

A napló-online értesülése szerint valószínűleg fegyveres leszámolás történt. A lövöldöző nem ismeretlen a rendőrök előtt, állítólag korábbi ügyei miatt az Aranykéz utcai merénylet kapcsán is felmerült a neve.

A lövöldözés ügyében két férfit gyanúsítottként hallgatnak ki a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói; egyiküket a kedd hajnali lövöldözés elkövetésével, másikukat a bűntettre való felbujtással gyanúsítják – közölte a rendőrség kedden délután az MTI-vel.

A rendőrség az üggyel összefüggésben lefoglalt egy 0.22-es kaliberű, Luger típusú maroklőfegyvert. A két férfi ellen emberölés bűntett kísérlete miatt folytat eljárást a rendőrség. A sajtóreferens ismertetése szerint a bűnügyi szemle – házkutatás, adatgyűjtés, tanúkihallgatás – több helyszínen zajlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik