Közélet

Élet és halál között a bábolnai balesetben megsérült gyerek

Súlyos agysérülése miatt valószínűleg visszafordíthatatlan a hétéves belga kisfiú állapota. Rajta kívül egy felnőtt is életveszélyben van.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója hétfőn az MTI érdeklődésére elmondta: a fiú hároméves húgán ugyan még további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztető gépről. Az MTI úgy tudja, a kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, továbbá sorozatos bordatörése van.

A baleset harmadik gyermesérültje a Heim Pál kórházban van. Az ötéves kislány életveszélyes sérülésekkel került a kórházba szombaton. A sürgős műtétet követően stabil állapotban került az intenzív osztályra, ahol azóta is kezelik. Jelenleg lélegeztető gépen van, hasi sérüléseket és töréseket szenvedett – tudta meg a kórháztól az MTI.

A balesetben megsérült férfi életveszélyes állapotban van a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Hasi sérülései miatt megoperálták és jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

Két belga állampolgár meghalt, amikor egy kamion és egy személyautó szombat este összeütközött az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében Bábolnánál. A belga rendszámú személygépkocsi Budapest felé tartott, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült. Valamennyien belga állampolgárok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik