Közélet

Ismét kigyulladt a nagykanizsai fogyatékosotthon

A padlásfeljáró lépcsőházában kapott lángra nagyobb mennyiségű papír, emiatt meggyulladt az ajtó is.

A vasárnap déli tűzeset után ismét tűz ütött ki hétfő este a nagykanizsai önkormányzat által fenntartott Fogyatékkal Élők Integrált Intézményében – tudta meg az MTI tudósítója a helyszínen.

Ezúttal a padlásfeljáró lépcsőházában kapott lángra nagyobb mennyiségű papír, emiatt az ajtó is meggyulladt. A bentlakók közül nem sérült meg senki, de az otthon magatehetetlen ápoltjait a tűzoltóknak kézben kellett az udvarra menekíteniük a terjengő füstből.

A helyszínre három gépjárművel érkeztek tűzoltók, akik légzőmaszkban közelítették meg az emeleten lévő tűzfészket. Az otthon lakóit a gondozók segítségével az udvaron lévő padokon, hintaágyakon helyezték el az oltás idejére, a betegek a körülményekhez képest nyugodtan viselték a történteket.

Ignáczné Király Rózsa, az intézmény igazgatója az MTI-nek elmondta: az épületben ezúttal 57-en tartózkodtak, mindenkit időben kihoztak, senkinek nem esett baja. A tűz a padlásra vezető ajtó mögött keletkezett, ahol papírokat, matracokat tároltak.

Hozzátette, hogy ezúttal valószínűleg már nehéz lesz kizárni a szándékosságot, a tűzoltók és a rendőrség is vizsgálja az eseteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik