Közélet

Borzalmas titkokról mesélt a szexrabszolgaként tartott lány

Jaycee Dugardot gyerekkorában rabolta el, majd tartotta 18 éven át fogságban egy Philip Garrido nevű férfi.

Phillip Garridót és feleségét 2009 augusztusában tartóztatta le a rendőrség, miután Jaycee Lee Dugard megjelent egy kaliforniai rendőrőrsön és közölte, hogy 1991-ben, azaz 11 éves korában elrabolták, majd azóta egy ház hátsó kertjében tartották fogva őt.

A vád szerint a most 31 éves nőt fogsága idején a férfi többször is megerőszakolta, és két lányt is nemzett neki. A férfit és feleségét tavaly októberben vádolták meg, Garrido a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát az emberrablás és a rendszeres erőszak vádjában. A párost életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Jaycee Dugard szabadulása óta most először állt kamera elé, és mesélte az ABC Newsnak adott interjújában megpróbáltatásainak történetét. A mai napig pontosan emlékszik elrablásának pillanatára.  Azt mondja, igyekezett nem sírni, bilinccsel a kezén egyébként is fájdalmas lett volna a könnyeit törölgetni. Nem volt más választása, mint elviselni a szörnyűségeket, és csak arra gondolt, hogyan élhetné túl.

„A szülés volt a legfájdalmasabb. De aztán megláttam őt, gyönyörű volt, és tudtam, már nem vagyok egyedül. Volt valaki, aki az enyém volt” – emlékezett vissza első gyermekének világra hozatalára az akkor 13 éves lány. Jaycee egy koszos sátorban vajúdott órákon át, borzalmas kínokat élt át, elképzelni sem tudta, miért fáj ennyire a hasa, attól félt, meg fog halni. A szülést elrablói vezették le, a köldökzsinórt maga Garrido vágta el.

„Nem hittem el, hogy mindez velem történik, és nem értem, hogyan nem őrültem bele ebbe az egészbe” – mesélte a lány, aki a rengeteg szörnyűség és kínjai ellenére azt mondja, próbál gyűlölet nélkül a szívében élni és nem akar ártani Garridónak és feleségének, noha elrabolták tőle az életét. A csaknem két évtizedig tartó fogság alatt egyébként többször is kihívták a rendőröket a szomszédok a kertben zajló kábítószeres orgiák miatt, ám azok egyszer sem merészkedtek beljebb, pedig pedofilbűnökért korábban már elítélték a férfit.

Jaycee hamarosan megjelenő “Egy ellopott élet” című könyvében részletesen is elmeséli az elmúlt 18 évet, azt szeretné, ha történetével segítene másoknak is, és be akarja bizonyítani az embereknek, hogy – bár néha úgy érezzük, nincs kiút – a szörnyűségeken fel lehet kerekedni és túl lehet élni azokat.

A teljes interjút itt megnézheti!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik