Közélet

Milliárdos búzacsalót fogott el a rendőrség

Néhány nap alatt fogott el a rendőrség egy csalót, aki hamis bankgaranciával több mint egymilliárd forintos üzletet kötött és több száz millió forint értékben szállított el búzát.

A csaló egy kft. ügyvezető igazgatójaként 2011. június 15-én adásvételi szerződést kötött a feljelentő cégével több mint tízezer tonna étkezési búza megvásárlására, egymilliárd forintot meghaladó értékben. A vásárló, hogy hitelességét igazolja, különböző összegű bankgaranciákat mutatott be az eladó cégnek. A szerződés megkötésének értelmében több száz millió forint értékben szállítottak el búzát, később azonban a bemutatott bankgaranciákról kiderült hogy azok hamisak.

Néhány nap elteltével a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályának nyomozói elfogták a férfit, akinél újabb hamis bankgaranciákat találtak.

A csalót a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Az elszállított búza egy részét a nyomozók felkutatták és az ország két gabona-feldolgozó üzemében lefoglalták.

Az ügyben a további eljárást – a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett – a gazdaságvédelmi főosztály folytatja le – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik