Közélet

Megint szabadlábon van Repülős Gizi

Szabadlábra helyezték az évtizedekkel ezelőtt Repülős Giziként elhíresült, előző nap a közeli Hegykőről előállított tolvajt pénteken.

A soproni rendőrkapitányság szóvivője részleteket nem közölt, de az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült: a gyanú csupán besurranó lopás kísérlete, ez pedig nem elég az előzetes letartóztatásba helyezéshez. Az idős nőnél nagy mennyiségű ékszert találtak ugyan, amelyről nem tudta megmondani, honnan származik, sértett azonban mindeddig nem került elő.

A 85 éves nő csütörtökön éppen a közeli Hegykő egyik családi házának udvarán nézelődött, amikor a nyomozók – akik egy falubeli hívása nyomán érkeztek a településre – elfogták. Rendőrségi forrásból az MTI úgy tudja: a napokban Sopronban feltűnően sok – az asszony specialitásának számító – besurranás és zsebtolvajlás történt, és tűntek el értékek azon a buszon is, amellyel Repülős Gizi Hegykőre utazott.

K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismert tolvajjá, és azért kapta a Repülős Gizi nevet, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság. Legutóbb ez év áprilisában Balatonbogláron bukott le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik