Közélet

Megfojtotta anyját, majd öngyilkos lett a sikeres újságírónő

Hátborzongató tettre vetemedett egy elismert román újságírónő néhány nappal ezelőtt Bukarestben: párnával megfojtotta anyját, majd a fűtőtestre felakasztotta magát.

Az 44 éves Cristina Verona, aki az Elle és a The Reader’s Digest főszerkesztőjeként, a Grafitti BBDO Advertising PR-igazgatójaként és az Egyesült Nemzetek Szervezeténél szakértőként dolgozott, a törvényszéki szakorvosok szerint anyja mellkasára térdelt, és egy párnával megölte. Ő maga pedig egy elektromos vezetékkel felkötötte magát a fűtőtestre. A bukaresti ügyészség közleménye szerint 5-6 napja halhatott meg anya és lánya, a halál pontos beálltát további boncolások után tudják csak megállapítani – írja a manna.ro.

Cristina Verona a Sale&Pepe gasztronómiai kulturális magazinnál is tevékenykedett főszerkesztőként. Volt kollégája, Peter Jansen elmondta: maximalista volt, aki nagy profizmussal végezte a munkáját. „Cristina nagyon jó és tapasztalt újságíró volt. Jó szakember, aki mindent nagy hozzáértéssel csinált. A tökéletességre törekedett, és elég nehéz egy ilyen személlyel együtt dolgozni. Mindig százszázalékos teljesítményt akart. Általában magányos volt, nem az a kimondott csapatjátékos” – mondta a Mediafax hírügynökségnek Jansen.

Az Associated Press újságírója, Alison Mutler a gandul.info-nak úgy nyilatkozott, hogy Verona nagyon szerette a lovakat és a kutyákat. Hét idegen nyelven beszélt. „20 éve ismerem Cristinát. Nem tudom elhinni a történteket, a halál körülményei pedig egyenesen sokkolnak. Elképeszt ez az egész. Nagyon szigorú újságíró volt. A Ceauşescu érában végezte el a filológiát, és hét nyelvet ismert: a szerbet, az olaszt, a horvátot, a szlovákot, a franciát és az angolt. Ezeket nagyon jól beszélte” – mondta a brit újságírónő.

A Sale&Pepe magazin egyik névtelenül nyilatkozó munkatársa ennél meglepőbb dolgokat is megosztott kollégájáról: „Az alapján, ahogy kinézett, öltözködött és viselkedett, Cristina Verona nagyon furcsa nő volt. Hatalmas sebhely éktelenkedett az arcán, amelyet autóbalesetben szerzett, de őt ez nem zavarta. Nagy piercingrajongó volt. A hátán, a lágyéka tájékára két karikát tettetett, amelyeken több lánc is csüngött. Nem volt gyereke, nem volt házas, és nem is akart férjhez menni, bár furcsábbnál furcsább férfiakkal lógott. Egyesek azt is állítják, hogy drogozott.”

A 77 éves asszony és lánya holtteste már bomlásnak indult, amikor megtalálták őket a fővárosi Tavasz negyedben. Cristina Verona testén több vágott sebet is felfedeztek, az anya pedig pucéran hevert egy másik szobában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik