Közélet

Öngyilkos barátnők: csak a halálra szövetkeztek

Több száz kilométerre éltek egymástól, az interneten ismerkedtek meg. Egyiküknek sem ez volt az első öngyilkssági kísérlete.

Mint arról korábban beszámoltunk, két fiatal lány holttestét találták meg Budaörsön egy autóban vasárnap reggel. Az elsődleges megállapítások szerint a 19 és a 21 éves lány öngyilkos lett, halálukat mérgezéses fulladás okozta. A kocsi csomagtartójába helyezett vödörben az érdi tűzoltók meszet és sósavat találtak.

„Alvó pózban feküdtek ott, egymás kezét fogva, teljesen nyugodtan, de már szürkék voltak, lehetett látni rajtuk, hogy már nem nagyon lehet rajtuk segíteni” – mondta az Aktív riportjában Horváth Miklós, az a férfi, aki rátalált a lányokra.

A két vegyszert, amiből a lányok halálos mérget kevertek, szinte bármelyik mezőgazdasági boltban be lehet szerezni. A termék dobozán a figyelmeztetések között olvasható, hogy a keletkezett gőzt, illetve permetet tilos belélegezni, valamint, hogy a szer savval érintkezve mérgező gázt bocsát ki. A lányoknak védőfelszerelés nélkül esélyük sem volt.

A Bors információi szerint a két lány nem ismerte egymást, csak a közös öngyilkosság alkalmából találkoztak. Néhány hete az interneten kötöttek végzetes szövetséget, pár levélváltás elegendő volt a tragédiához. Korábban egyébként már mindkét lány kísérelt meg öngyilkosságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik