Közélet

Kislánya szeme láttára fejezte le feleségét

Szörnyű gyilkosság történt szombaton Romániában: egy férj a gyermeke előtt mellkason szúrta feleségét, majd levágta a fejét.

A rendőrség szerint a 42 éves Viorel Pandele féltékenységből követte el a gyilkosságot. Ezt testvére, is megerősítette, akit a férfi a rémtett után hívott fel telefonon.

“Azt mondta, neki volt igaza. Folyamatosan azzal a tudattal élt, hogy a felesége megcsalja, és szerencsétlenné akarja tenni az ételbe rejtett pirulákkal. Aznap ismét veszekedtek, megkérdezte, hogy miért akarja megmérgezni őt, a feleség pedig elkezdett kuncogni az orra alatt, azt hiszem ekkor háborodott fel. Arra kért, hogy ügyeljek a gyermekekre” – emlékezett vissza a telefonbeszélgetésre a férfi testvére.

A konfliktus kirobbanásának pillanatában a házaspár három gyermeke is jelen volt. Információk szerint az egyik, egy 11 éves kislány végig is nézte a gyilkosságot, a másik kettő a veszekedéskor elszaladt. A férj a verés közben előkapott egy kést, és mellkason szúrta vele 33 éves feleségét. Aztán kiráncigálta az udvarra, és fejszével levágta a fejét.

“A rendőr magával vitt, hogy nézzük meg, hol történt a szerencsétlenség. Akkor láttam meg a holttestet, melyet letakartak. A fej a testtől messzebb, egy dagasztóteknőben hevert” – számolt be az egyik szomszéd.

A gyanúsítottat elfogták, és pszichikai kivizsgálásnak vetik alá. Viorel Pandelének eddig is voltak pszichés problémái, kórházban kezelték. Ha bebizonyosodik, hogy ítélőképességének birtokában volt a gyilkosság alatt, akár 25 éves börtönbüntetést is kaphat tettéért – írja a manna.ro.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik