Közélet

Szerb birkózók borultak fel az M5-ösön

Egy embert válságos állapotban, négyet súlyos sérüléssel szállítottak kórházba, egy utazó könnyebb sérülést szenvedett.

Szerb sportolókat szállító mikrobuszt ért baleset az M5-ös autópályán hétfőn kora délután; egy embert válságos állapotban, négyet súlyos sérüléssel szállítottak kórházba, egy utazó könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrség korábban azt közölte az MTI-vel, hogy egy bolgár rendszámú mikrobusz borult fel Lajosmizse közelében.

A mikrobuszban a szerb junior birkózóválogatott tagjai utaztak egy magyarországi edzőtáborba – közölte az MTI-vel Szekeres István, a Magyar Birkózó Szövetség sajtófőnöke. A sérültekkel a szövetség igazgatója, Gáspár Tamás tartja a kapcsolatot.

A szerb rendszámú mikrobusz Lajosmizse közelében szaladt le az M5-ös autópályáról, majd felborult. A válságos állapotban lévő sérültet mentőhelikopter vitte kórházba, négy embert mentők szállítottak el a helyszínről, míg egy ember könnyebben sérült meg a balesetben – pontosította korábbi közlését a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nyíkos Tamás főhadnagy tájékoztatása szerint a rendőrök a mikrobuszban hét útlevelet találtak, de csak hat ember utazott a járműben. A mentés és a helyszínelés idejére lezárt autópályán időközben megindult a forgalom – közölte a rendőrség hétfő délután az MTI-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik