Közélet

Belehalt a rutinműtétbe a 15 éves lány

Az orvos véletlenül elvágott egy létfontosságú eret: Evelin néhány perc alatt elvérzett a műtőasztalon.

Kertész Evelin mellkasánál egy 10 centis daganatot találtak a tavasszal. Június 14-én Budapesten a Semmelweis Egyetem II. számú gyerekklinikáján megműtötték. Az operáció közben, a zárójelentés szerint véletlenül átvágtak egy létfontosságú eret, így a lány néhány perc alatt elvérzett.

„Evelin az utolsó napra nagyon megkomolyodott. Tartott a műtéttől, de nem mutatta. Nagyon sajnálta, hogy nem lehet ott a nyolcadikos ballagásán, de elfogadta, hogy az egészsége fontosabb” – nyilatkozta a Bors című napilapnak a gyászoló édesapa, aki orvos barátaitól korábban úgy értesült, az ilyen beavatkozások rutinműtétnek számítanak.

A szülők a mai napig nem értik a történteket, szerintük figyelmetlenség vezetett a tervekkel teli lány halálához, ezért feljelentést tettek a rendőrségen, és beperelték a kórházat.

A család ügyvédje szerint a műtéti beavatkozást végző orvosnak tudnia kellett, hogy ahol ő a beavatkozást végzi, ott megsérülhet egy gyűjtőér, amelyből csillapíthatatlan vérzés is kialakulhat. A beavatkozást végző orvos felelősségét a BRFK vizsgálja.

A Semmelweis Egyetem kettes számú gyerekklinikáján a Tények című műsor megkeresésére csupán annyit mondtak: belső vizsgálatot indítottak az ügyben. Viszont amíg nem készül el az igazságügyi orvosszakértői boncolás, addig nem akarnak nyilatkozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik