Közélet

Hazaszállították a hegyeshalmi buszbaleset utolsó sérültjeit

Csütörtökön délelőtt indultak mentőautóval Győrből a mintegy hatórás útra; mindkettejük további kórházi kezelésre szorul.

Hazaszállították a múlt hétfő éjjel, Hegyeshalom közelében történt buszbaleset utolsó két, Magyarországon ápolt sérültjét is – közölte Ladislav Lukacs, Csehország budapesti konzulja az MTI érdeklődésére csütörtökön.

A délelőtti órákban indultak mentőautóval Győrből a mintegy hatórás útra; mindkettejük további kórházi kezelésre szorul – tette hozzá a diplomata.

Két nőnek kellett a legtovább a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban maradnia; a diplomata tájékoztatása szerint mindketten medencesérülést szenvedtek. Egyikük volt a szerencsétlenség egyetlen életveszélyes állapotban kórházba szállított sérültje.

Múlt hétfőre virradóra egy szlovák rendszámú kamion frontálisan ütközött egy Hajdúszoboszlóról turistákat a nyugat-csehországi Chomutov városába hazaszállító busszal az M15-ös autópályán.

A nyerges vontató vezetője (aki az MTI információja szerint erősen ittas volt), valamint a busz váltósofőrje életét vesztette a balesetben. Huszonkét ember súlyosan, huszonkilenc könnyebben sérült meg. A busz utasainak zömét – mindenkit, aki szállítható állapotban volt – még aznap hazaszállítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik