Közélet

Újra újratárgyalják a “Balaton királyának” ügyét

A vád szerint Wappler László volt az, aki megbízást adott arra, hogy Szlávy Bulcsút csalják Budaörsre és öljék meg az irodájában.

Harmadszor is újrakezdik a Szlávy-gyilkosság eljárását, a Fővárosi Ítélőtábla kedden hatályon kívül helyezte a Heves Megyei Bíróság felmentő ítéletét, és új eljárásra kötelezte a megyei bíróságot.

“A terhemre rótt bűncselekményt nem követtem el” -– mindössze ennyit mondott az utolsó szó jogán Wappler László kedden, a Fővárosi Ítélőtáblán; a “Balaton királyaként” emlegetett Szlávy Bulcsú megölésével vádolt férfi perében.

A Pest Megyei Bíróság 2007 januárjában első fokon tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte Wappler Lászlót; az ügy másodrendű vádlottja hat, a harmadrendű tizenkét év fegyházbüntetést kapott.

A Fővárosi Ítélőtábla a döntést 2008 áprilisában hatályon kívül helyezte és új eljárást írt elő az ügyben. A megismételt eljárásban a Heves Megyei Bíróság 2009 októberében bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottakat, így az addig előzetes letartóztatásban levő Wappler László szabadon távozhatott a bíróság épületéből.

A vád szerint Wappler László volt az, aki megbízást adott arra, hogy Szlávy Bulcsút csalják Budaörsre és öljék meg az irodájában. Az 1997. július 31-én lelőtt áldozat holttestét Wappler László barátnőjének XII. kerületi garázsának szerelőaknájába rejtették és lebetonozták. A vádhatóság szerint Wappler azért ölette meg Szlávyt, mert az megerőszakolta barátnőjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik