Közélet

Tömegbaleset: a legsúlyosabb sérültet is stabilizálták

Két halottja és 51 sérültje van a Hegyeshalomnál történt buszbalesetnek. A sérültek fele még hétfőn hazatérhet Csehországba.

Hegyeshalom közelében hétfőre virradóra egy szlovák rendszámú kamion frontálisan ütközött egy cseh turistákat szállító busszal. A kamion előzőleg egy lengyel nyerges vontatóval koccant, majd a túlsó útpályára áttérve a turistabuszba rohant.

A baleset következtében két ember életét vesztette, egy ember életveszélyes, 21 súlyos, 29 pedig könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetben a szlovák kamion sofőrje és a cseh autóbusz váltósofőrje halt meg.

A sérülteknek körülbelül a fele, összesen 25 ember térhet haza hétfőn Csehországba – tájékoztatta Ladislav Lukacs konzul az MTI-t.

A legsúlyosabb sérülteket a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállították, ott ápolják az életveszélyben lévő sérültet is. A többieket a mosonmagyaróvári, illetve a tatabányai kórházban látták el.

Az MTI információja szerint egy Hajdúszoboszlóról Csehországba tartó, nyugdíjasokból álló csoport utazott a buszon. A félpályás útzárat délután négy óra körül oldották fel a baleset helyszínén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik