Közélet

Megsemmisült egy társasház teteje Nyíregyházán

Teljesen leégett egy 19 lakásos társasház tetőszerkezete szerdán Nyíregyházán. Nem sérült meg senki, öt lakás azonban használhatatlanná vált.

A tüzet a délutáni órákra teljesen eloltották, de még tartanak az utómunkálatok, hiszen az épület minden négyzetcentiméterét át kell vizsgálni – mondta Dombrády László tűzoltóparancsnok a helyszínen az MTI-nek. Közben megkezdődött a tűzvizsgálat. Azt próbálják megállapítani, hogy az építkezés során követtek-e el valamilyen hibát, esetleg a használat alkalmával gyulladhatott-e ki valami.

A legfelső szinten öt lakás volt kialakítva, ezek gyakorlatilag lakhatatlanná váltak, a tető pedig megsemmisült. A tetőszint alatti otthonokba vissza tudnak költözni a lakók, bár víz, villany és gáz egyelőre nincs a házban, ez a helyzet azonban remélhetőleg rövid idő alatt megoldódik. A polgári védelem munkatársai kérésre bárkit el tudnak helyezni, de az érintett lakók egyelőre nem éltek ezzel a lehetőséggel, mindannyian rokonoknál vagy ismerősöknél találtak szállást.

Az Eötvös utcai háromszintes társasház legfelső emeltén egyelőre ismeretlen okból csaptak fel a lángok. A négyes, kiemelt fokozatú riasztás nyomán a tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre; a nyíregyházi mellett mátészalkai, kisvárdai, ibrányi, nyírbátori és újfehértói egységek is részt vettek az oltásban.

Az utca érintett szakaszát továbbra is lezárva tartja a rendőrség. A helyszínen még mindig több tűzoltóautó, mentő és rendőrségi jármű van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik