Közélet

Lefejezte saját apját, mert azt hitte, hogy ördög

Rettenetes gyilkosságot követett el egy 22 éves fiatalember Romániában: baltával ölte meg apját, mert a démont látta benne.

A férfi 51 éves édesapjával lakott egy fedél alatt, az anya Olaszországban kereste a pénzt a családnak. A szomszédok szerint apa és fia soha nem veszekedtek, jól kijöttek egymással, bár úgy tudják, a fiatalember pszichés gondokkal küszködik. Hétfő este viszont a fiú elborult pillanatában megragadott egy baltát, és levágta vele apja fejét.

A gyilkosságot követően megmosakodott, átöltözött, és a közeli kórházba stoppolt anélkül, hogy tettéről bárkinek is szólt volna. Az orvosok látták, hogy valami nincs rendben, és pszichiátriára küldték, ahol megrázó vallomást tett. “Azért vagyok itt, mert megöltem az apámat. Ő az ördög, ezért öltem meg” – mondta a fiú.

“Sajnálom, amit tettem. Ez van, bevégeztetett. Ami számít, hogy megöltem. Gondomat viselte, ennem adott. Nem akarok erről többet beszélni” – tette hozzá.

A rendőrség az udvaron talált rá a lefejezett férfira. Az áldozat feje egy méterre repült a testétől. A szomszédok elmondták, semmit nem hallottak aznap éjszaka. A gyilkos eszközt, a baltát egyelőre még nem találták meg a rendőrök – írja a manna.ro.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik