Közélet

Szivárgott az ammónia egy kaposvári húsüzemben

Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés a szivárgás miatt nem történt.

Rövid időn belül megszüntették az ammóniaszivárgást a kaposvári húsüzemben, melyről szerdán 21 órakor tettek bejelentést; az épületben tartózkodó 12 dolgozó közül senki nem sérült meg – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel. Molnár Sándor korábbi tájékoztatása szerint az elsődleges adatok alapján azt feltételezték, hogy egy ember megsérült.

A helyszínen a mentősök minden dolgozót megvizsgáltak. Egyiküket be akarták vinni megfigyelésre a kórházba, ám ő saját felelősségére ott maradt – közölte az ügyeletes.

Molnár Sándor elmondta, hogy a helyszínre három gépjárművel kivonult tűzoltók tíz óra előtt már az épület szellőztetésén dolgoztak, a vegyvédelmi szakemberek pedig folyamatosan mérik az ammóniaszintet a gyár területén. A mérések alapján csak kis mennyiségű gáz került a levegőbe – tette hozzá az ügyeletes.

Hétfőn már volt egy kisebb üzemzavar a kaposvári Kométa Kft. húsfeldolgozó üzemében; technológiai hiba miatt a húsüzem készáru raktárának hűtőrendszeréből szivárgott az ammónia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik