Közélet

Letöltendő börtönt kaptak a lónyugtató-kereskedők

Összesen 14 és fél évnyi fegyházbüntetésre ítélt a Győri Ítélőtábla három férfit, akiket ötven darab ketaminampulla adásvétele közben értek tetten.

A tatai Lelkes Kornél egy szlovákiai közvetítő beiktatásával szerezte be egy ismerősének az anyagot, amelyet az állatgyógyászatban nyugtatóként használnak – mondta Ferenczy Tamás.

A társaságot 2006 márciusában érték tetten a rendőrök. Az ügyben korábban többen is felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, az ő ítéletük már jogerőssé vált.

Az ítélőtábla csütörtökön mindhárom férfi büntetését súlyosbította, az elsőrendű vádlottét három év nyolc hónapról négy év nyolc hónapra, a másodrendűét három év négy hónapról négy év négy hónapra. A negyedrendű vádlott négy év helyett öt és fél év fegyházbüntetést kapott, mivel ő többszörös visszaeső volt, 1995 óta folyamatosan indultak ellene büntetőeljárások.

A ketamint az állatgyógyászatban nyugtatóként, altatóként alkalmazzák más szerekkel kombinálva. A ketamin Magyarországon kábítószernek minősül, felhasználását jegyzőkönyvezni kell. Több európai országban viszont legálisan használható és kapható, az interneten is foglalkoznak a kereskedelmével.

A ketamin ma már jelen van diszkókban, partikon, mulatókban. Többnyire a nemi vágy serkentésére használják, függőséget okoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik