Közélet

El akartak lopni egy egész buszmegállót

Miután a polgárőrök közölték a tolvajokkal, hogy a buszváró az önkormányzat tulajdona, a tettesek elhajtottak a helyszínről.

Komplett buszvárót akart ellopni egy négytagú társaság a Fejér megyei Ercsi-Sinatelepen; a három férfit és egy fiatalkorú fiút lopással gyanúsították meg, kettőt közülük bűnügyi őrizetbe vettek – közölte szerdán a rendőrség az MTI-vel.

Két polgárőr figyelt fel kedden a Kölcsey utcában arra, hogy négy férfi egy platós teherautóra próbál feltenni egy fémszerkezetet. Amikor közelebb mentek, látták, hogy egy komplett buszváróról van szó, amelyet a közeli megállóból szedett fel és rakott a kocsira a négy férfi, de az alumíniumszerkezet leesett a platóról – mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőr százados hozzátette: a váró szétbontása és elszállítása miatt az őket kérdőre vonó polgárőröknek az egyik férfi azt állította, hogy a szerkezetet egy ismeretlen adta el nekik 20.000 forintért, s erről egy “papírt” is mutatott.

Miután a polgárőrök közölték, hogy a váró az önkormányzat tulajdona, a tettesek az üres kocsival elhajtottak a helyszínről.

Az ercsi járőrök azonban azonosították, és a lakásukról előállították őket. A társaság egyik 41 éves és egy 22 éves tagját bűnügyi őrizetbe vették, egy 38 éves férfi és a 15 éves fiú szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik