Közélet

Saját otthonában támadtak két Veszprém megyei nőre

Megkötöztek és kiraboltak egy középkorú nőt a házában Tapolcán, a pápai kistérség egyik településén pedig egy 75 éves mozgáskorlátozott asszonyra támadtak rá rablók az otthonában.

A tapolcai házba múlt pénteken két férfi tört be, az ott tartózkodó középkorú nőt megkötözték, a száját ragasztószalaggal betapasztották, majd készpénzt és arany ékszert zsákmányolva elmenekültek. A Vajda János utcában elkövetett rablás tetteseit a rendőrség nagy erőkkel keresi, a tanúk meghallgatása jelenleg is tart.

Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a másik, szintén múlt pénteken történt esetről elmondta: a pápai kistérség egyik településén egy banda betört az egyik tag barátnőjének 75 éves mozgáskorlátozott nagymamájához, hogy ellopja a nő pénzét. Az alvó asszonyra egy pokrócot dobtak a rablók -, akik a cselekmény előtt kábítószert fogyasztottak -, majd a felriadó és kiabáló idős nőt többször arcon ütötték.

A betörők végül pénz nélkül elmenekültek, a pápai rendőrök a bejelentést követő 7 órán belül elfogták a gyanúsítottakat. A négy férfit, akiket hétfőn előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, csoportosan elkövetett rablással és kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják. Az idős asszony 20 éves lányunokáját nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének bűnsegédjeként hallgatták ki, ő szabadlábon védekezhet – közölte a sajtóügyeletes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik