Közélet

Gyanúsítottként hallgatják ki Szima Juditot

Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt pénteken nyomozás indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen.

A szakszervezet péntek éjjel a honlapján közölte, hogy Szima Juditot pénteki előállítása és kihallgatása után őrizetbe vették, és Szekszárdról Kaposvárra szállították. Az MTI-nek név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szombaton megerősítette az őrizetbe vétel tényét, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivőjét azonban nem sikerült elérni.

A szekszárdi székhelyű TMRSZ irodájában pénteken tartott házkutatást a nyomozóügyészség, majd Szima Juditot késő délután Szekszárdon gyanúsítottként előállították, és kihallgatása még késő este is tartott.

A Somogy Megyei Főügyészség pénteken annyit közölt, hogy “konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján” rendelték el a nyomozást. A teol.hu Tolna megyei hírportál meg nem erősített információi szerint a nyomozóügyészek elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a főtitkár költött-e, illetve ha igen, mennyit a szakszervezet pénzéből saját céljaira.

Baracz Vilmos, a TMRSZ vezető jogi ügyvivője az MTI-nek szombaton azt mondta: a szakszervezet vezetősége rendkívüli ülést tart, és “megteszik a szakszervezet működésének zavartalansága érdekében szükséges intézkedéseket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik