Közélet

Tiltott szerencsejáték miatt csapott le a rendőrség

A rendőrség folytatja tovább az eljárást a péntek este a Lurdy Házban több hatóság által közösen megtartott, szerencsejáték ellenőrzés ügyében.

A rendőrség tiltott szerencsejáték szervezése vétség miatt indított eljárást, ezzel kapcsolatban két embert gyanúsított meg. Az akcióban 120 ember vett részt a különböző hatóságoktól.Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, engedély nélküli szerencsejáték szervezésével kapcsolatos ellenőrzést tartottak pénteken este több hatóság munkatársai a Lurdy Házban.

Az épületben körülbelül 40 asztalon készpénzes, illetve versenyrendszerű kártyajáték zajlott. A plázában lévő kaszinóban már korábban is volt ellenőrzés, akkor 10 milliós bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az engedély nélküli szerencsejáték miatt. Az akciót az adóhatóság feljelentése alapján, tartották meg a NAV, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Tűzoltóság és a IX. kerületi Önkormányzat szakemberei. A NAV munkatársai lefoglalták az összes pókerasztalt, a számos bevásárlókocsit megtöltő zsetonokat, a különböző bizonylatokat és eszközöket. A rendőrség gyanúsítottként, illetve tanúként hallgattak meg több ott-tartózkodót.

A pénteken kihallgatott emberek közül két embert gyanúsított meg a rendőrség. A pókerügyben tiltott szerencsejáték szervezése vétség miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr – főkapitányság (BRFK) szervezett bűnözés elleni főosztálya. Tanúként több tucat embert hallgattak meg – közölte az eset kapcsán a BRFK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik