Közélet

Szeméttűz miatt telepítenek ki lakókat Győrasszonyfán

A megyei katasztrófavédelem speciális egységeinek segítségét kérték a tűzoltáshoz.

Elővigyázatosságból nyolc környékbeli épület lakóit a község művelődési házába költöztették a győrasszonyfai szeméttűz miatt – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgató szombat délelőtt az MTI-vel.

Sallai Péter alezredes tájékoztatása szerint – szemben a korábbi hírrel – nem a kukásautóban, hanem egy szemetes konténerben jött létre vegyi reakció; nemsokára meghatározza szakemberük, hogy milyen vegyülettel van dolguk.

Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletes elmondta, a megyei katasztrófavédelem speciális egységeinek segítségét kérték a tűzoltáshoz.

Hozzátette: a konténertüzet habbal lefojtották, már nem ég, hanem pattogó hangot hallat. Várhatóan a falu szélére szállítják, és ott semlegesítik az anyagot.

Szombat délben visszatérhettek a lakók abba a nyolc győrasszonyfai házba, amelyet korábban elővigyázatosságból kiürítettek. Aztuán mehettek vissza az épületekbe, miután a térségi kommunális szolgáltató elszállította a győr-sashegyi hulladéktelepre a még mindig sistergő-pattogó szemetes konténert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik