Közélet

A kétbalkezes rablót még az ág is húzza

Egy fiatal férfi Szegeden akart kirabolni egy patikát, de nem hittek neki, így pénz nélkül távozott. Majd egy padon ülő nőt lopott volna meg, ha nem kapja el nyomban egy rendőr.

A támadó pénteken reggel az egyik szegedi, belvárosi patikát akarta kirabolni. Azt is mondta az alkalmazottaknak, hogy fegyvere van, azonban nem vette elő, nem mutatta meg. A patika dolgozói pénzt sem adtak neki, így távozott. Menekülés közben azért egy padon ülő nő mellől ellopta a válltáskáját, és így szaladt tovább. Ekkor azonban több üldözője is akadt, egy szabadidős rendőr és több járókelő személyében. Ezt látva a férfi a zsákmányát egy arra járó gyalogos kezébe nyomva menekült tovább.

Nem jutott azonban messzire, ugyanis néhány sarokkal később szemből feltűnt a rendőrautó is, és így sikerült őt elfogni. A táskát a tartalmával együtt visszakapta a jogos tulajdonosa.

Kiderült, hogy a 32 éves férfi számlájára írható több, a borfesztiválon elkövetett alkalmi lopás is, ezek felderítése és tisztázása még tart. A gyanúsítottat egyébként április közepén eltűntként kereste a rendőrség, néhány nap múlva azonban sikerült őt megtalálni. Az is feltételezhető, hogy ezen időszak alatt sem “tétlenkedett”, a rendőröknek adataik vannak arra, hogy az országot járva valószínűleg máshol is elkövetett lopásokat. A férfit őrizetbe vették – közölte a Csongrád Megyei Rendőr – főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik