Közélet

Házi őrizetben marad Koltai Gábor fia

Meghosszabbította a bíróság Koltai Róbert színész-rendező adócsalással gyanúsított fia, Koltai Gábor, valamint két társa házi őrizetét.

Az adóbevételt különösen nagymértékben csökkentő adócsalás és más bűncselekmények miatt Koltai Gábor és két társa ellen a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) nyomoz. A Központi Kerületi Bíróság múlt szerdai végzése szerint a nyomozás még tart, a tényállás teljes körű tisztázása végett további nyomozati cselekményekre van szükség. A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsításban szereplő szervezett jellegű bűncselekmények tárgyi súlyára, a terheltek külföldi kapcsolataira és az életvitelszerű külföldi tartózkodásuk lehetőségére figyelemmel tartani lehet a szökésüktől és az elrejtőzésüktől.

Mint ismert, az úgynevezett “filmes ügyben” a 2010-ben még létező Vám- és Pénzügyőrség indított nyomozást “adóbevételt különösen jelentős mértékben csökkentő adócsalás és különösen nagy kárt okozó csalás” miatt. A gyanú szerint a filmek gyártására és értékesítésére egy komplex számlázási láncolatot hoztak létre. Ebben a filmek finanszírozásában és az értékesítésben résztvevő offshore cégek szerepeltek, illetve az áfa-visszaigénylést végző cégek és fiktív költségszámlákat kibocsátó társaságok is voltak. A nyomozás adatai szerint több milliárd forinttal károsították meg a központi költségvetést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik