Közélet

Engedély nélküli klubba járnak pókerezni a rendőrök

A Független Rendőr Szakszervezet szerint nincs közük sem a szerencsejátékhoz, sem a helyszínhez.

A 2008 óta a Lurdy-házban működő Miami Poker Clubnak nincs engedélye a NAV Szerencsejáték Felügyelete adatai szerint. Az Független Rendőr Szakszervezet tagjainak mégis havonta szerveznek ide pókerversenyt, ehhez ingyen kapják a termet és az asztalokat a klubtól. A szakszervezet tagjai ötven százalék kedvezményt kapnak az étel- és italfogyasztásból és a klub pókeren kívüli – flipper, csocsó, darts, biliárdszolgáltatásaiból. A Miami Szórakoztató Központ néven egy reklám is megjelenik az FRSZ honlapján.

,,Mi illegális versenyt nem játszunk, nekünk nem számít, hogy szabályos-e a klub, nem érint, és nem is izgat. Ingyen játszunk, a Miami csak a termet adja, de azt a legjobb feltételekkel. Nemcsak a pókert, a többi szolgáltatást is igénybe vesszük, és a focibajnokságunkhoz a Miami ad pályát” – mondta Weisz József a pókerkör vezetője nemrég az Indexnek.

Az FRSZ főtitkára Pongó Géza kedden viszont a Független Hírügynökséggel azt közölte, hallott róla, hogy rendőrök járnak pókerezni a Miamiba, de elmondása szerint a szakszervezet nem szervez ilyen eseményeket, ha mégis előfordul ilyen, az kizárólag magánkezdeményezés lehet. Ugyanakkor az interneten megtalálható az a hirdetés és jelentkezési lap, amely konkrétan pókerversenyre szól és szervezőként a szakszervezetet jelöli meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik