Közélet

Illegális idősek otthona?

A szakember szerint a bérbeadó nem vonható felelősségre.

Bérbeadáskor a tulajdonos kikötheti a szerződésben, milyen tevékenységet végezhet vagy nem végezhet a bérlő az ingatlanában – ezt mondta a Független Hírügynökség által megkérdezett jogász annak kapcsán, hogy a napokban tűz volt egy illegális idősotthonban Debrecenben. A ház illegális tevékenységgel meggyanúsított működtetője nem azonos a ház tulajdonosával.

Az ingatlan tulajdonosa közölte, hogy a bérbeadási szerződésben is rögzítették: az ingatlan tulajdonosai nem tartoznak felelősséggel a házban folyó tevékenységért, a benne történtekért. Az illegálisan működő idősotthonban keletkezett tűz a napokban Debrecenben.

Az általunk megkérdezett jogász felvetésünkre, hogy lehet-e ilyet kikötni bérbeadási szerződésben, úgy reagált: szerződési szabadság van, erre a feleknek lehetőségük van, a szerződés két fél szabad akaratából, szabad elhatározásából születik, azzal a tartalommal jön létre, amelyben a felek megyegyeznek.Más kérdés, hogy a tulajdonos vajon tudta-e, hogy ingatlanán illeglis tevékenységet folytat a bérlő, ha tudta, akkor miért tűrte. Ettől függetlenül a szakember szerint a bérbeadó nem vonható felelősségre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik