Közélet

Vonat elé hajtott egy kamion Vas megyében

A kamion a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre Porpácnál. A vonat kisiklott és az oldalára dőlt.

A mozdonyvezető a súlyos sérültje a kora délutáni, Vas megyében történt karambolnak. Egy motorvonat és egy kamion ütközött össze, a szerelvény az oldalára dőlt. A balesetben tucatnyian megsérültek, utasok, és a kamion vezetője is. Az ütközést az előzetes adatok szerint a teherautó sofőrje okozta.

A baleset kora délután történt a Szombathelyt Csornával összekötő vasútvonalon. Egy kamion és egy motorvonat karambolozott egy vasúti átjáróban, Bögöt határában. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A legelső hírek még arról szóltak, hogy a balesetnek 15 könnyű sérültje van. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság később azonban már azt közölte, hogy az elsődleges adatok szerint 11 sérült van: egy súlyos és 10 könnyű. A súlyos sérültért mentőhelikopter érkezett.
A vasúttársaság ugyancsak közleményt adott ki, ebben azt írják, 14 embernek esett baja. A MÁV tájékoztatása szerint a könnyű sérültek közé tartozik 12 utas és a kamion sofőrje. A mozdonyvezető az, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A könnyű sérülteket a Vas Megyei Markusovszky Kórházba, míg a súlyos, de nem életveszélyes állapotban lévő mozdonyvezetőt a győri Petz Aladár Kórházba szállították.
A motorvonatot várhatóan csak a késő esti órákban tudják visszaemelni a sínekre egy speciális vasúti daruval. Addig az utasokat Porpác és Ölbő-Alsószeleste között autóbuszok szállítják, átlagosan 30-60 perc késéssel. Az InterCity vonatok Celldömölk-Pápa-Győr vonalon, kerülőúton közlekednek.

Az esetet a rendőrség és a MÁV Biztonsági Igazgatósága a Közlekedésbiztonsági Szervezettel közösen vizsgálja. Az előzetes megállapítások szerint a kamion a vonat oldalának hajtott, vagyis valószínűleg a teherkocsi sofőrje okozta a balesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik