Közélet

Hosszú börtönévek várnak a kegyetlen gyilkosokra

Összesen 61 év börtönt kapott az a hatfős társaság, akik brutálisan agyonvertek egy vámospércsi férfit.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt összesen 61 év szabadságvesztést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla pénteken arra a hat vádlottra, aki társtettesként vagy bűnsegédként vett részt 2008. július 12-én egy vámospércsi férfi meggyilkolásában.

Az első rendű vádlott a sértett felesége. Ő egymaga 14 év fegyházbüntetést kapott. Fegyházba illetve börtönbe vonul a nő testvére, továbbá lánya és veje, a veje öccse és unokatestvére, utóbbi két elítélt fiatalkorú.

A vádirat szerint a négygyermekes vámospércsi házaspár kapcsolata a férj italozó életmódja és féltékenysége miatt romlott meg. A férfi ellenezte lánya párkapcsolatát, ezért az asszony, a lány és annak – akkor még – udvarlója elhatározták, hogy megölik. Az volt a terv, hogy az I. rendű vádlott öccse leitatja a férfit a helyi kocsmában, italába nyugtatót kever. Úgy is történt. A sógort közben hazavitte egy ismerőse, aki visszatért a sértettért, aki akkor már rosszul volt a nyugtatóktól. Az ismerős magukhoz vitte, a felesége kávét főzött neki, majd miután a sértett jobban lett, a nő hazatámogatta. Otthon segített lefektetni, majd távozott.

Ekkor a sértett felesége és lánya udvarlója feszítővassal többször fejen vágták az ágyon fekvő férfit, az udvarló konyhakéssel nyakon is szúrta. Hazatérő lányát az anya azzal fogadta: “üssed, mert még él.” A lány erre bement a szobába, és feszítővassal többször fejen ütötte az apját.

A még életjeleket mutató férfit ezután egy kézikocsira tették, azon tolták a vámospércsi temetőbe, ahol egy gödörbe lökték. A férfi még mindig élt, ezért ásóval a mellkasára ütöttek, majd rátapostak, végül betemették a gödröt, letakarták ágakkal. Másnap visszamentek ellenőrizni, nem szabadult-e ki az élve eltemetett áldozat. A nappalit, ahol a gyilkosság történt, kitakarították, ki is festették. Az érdeklődőknek az asszony hol azt hazudta, hogy férje elhagyta, Németországba ment a barátnőjével, soha nem jön haza, vagy azt, hogy a nappaliban alszik.

A férj családjának bosszújától tartva három kiskorú gyerekével, lányával és annak udvarlójával Debrecenbe költözött az asszony, miközben a faluban híre ment, hogy megölhették az eltűnt férfit. Az udvarló apja telefonon kérdőre is vonta a fiát, mire az elismerte, hogy megölték a férfit. Az apa erre felhívta a rendőrséget. A gyilkosság után öt nappal már el is fogták mind a hat, most már jogerősen elítélt vádlottat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik