Közélet

Újabb áldozatot követelt az internetes őrület

Életveszélyesen megsérült egy férfi Ausztráliában, aki egy mozgó gépkocsi tetején próbálta ki a deszkázást (planking).

A 20 éves új-dél-walesi fiatalembert kómában tartják, miután a mutatvány során a fejére esett az autóról a Sydneytől 470 kilométerre északra fekvő Invernellben – jelentette csütörtökön a Channel 9 hírtelevízió.

Ő azonban még szerencsésnek mondható, mivel életben maradt: egy brisbane-i fiatalember a minap szörnyethalt, mert hét emelet magasról lezuhant, amikor egy erkély korlátján deszkázott.

Az ötödik földrészen is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő deszkázás lényege, hogy a vállalkozó szellemű fiatalok a hasukon fekve, merev testhelyzetben, leszorított karral fekszenek gyakran veszélyes, egészen valószínűtlen helyeken. A mutatványaikról készített képeket később feltöltik az internetre.

Az őrület még márciusban indult el, amikor David “Wolfman” Williams rugbysztár, közismert deszkázó egy élő tévéadásban mutatta be tudományát – ő azonban “csak” a földön, majd a hírolvasó asztala tetején deszkázott. A felvétel felkerült a YouTube videomegosztóra, ahol mintegy százezren nézték meg.

A deszkázók ausztráliai Facebook-oldalánakmár 141 ezer követője van, a deszkázást elutasítók oldalának viszont csak hat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik