Közélet

Lefejezett holttesteket találtak a farmon

A guatemalai hatóságok 27 lefejezett holttestet találtak vasárnap egy, az ország északi részén található farmon - közölte a rendőrség.

Az eset a mexikói határhoz közel eső Petén megyében történt, ahol egyre erősebb a mexikói drogkartellek jelenléte. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mi vezetett a mészárláshoz. A 25 férfi és kettő női holttestet a Guatemala északi részén található San Andreas nevű település egyik farmján találták meg a hatóságok – közölte az AFP francia hírügynökséggel a guatemalai rendőrség egyik szóvivője. Donald Gonzales elmondása szerint mind a 27 áldozatot lefejezték.

Szemtanúk elmondása szerint a mészárlást nagyjából kétszáz fegyveres hajtotta végre, akik buszokkal érkeztek a kókusztermesztéssel foglalkozó farmohoz – írta a Los Angeles Times című amerikai lap. A guatemalai országos rendőrfőkapitány közlése szerint egyelőre nagyon kevés információjuk van az eset körülményeiről, és még nem tudták megállapítani, hogy miért hajtották végre a mészárlást.

A Mexikó déli határánál fekvő Petén megye az utóbbi években egyre veszélyesebbé vált, ahogy a mexikói drogkartellek kiterjesztették működésüket a területre – írta a Los Angeles Times.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik