Közélet

Szaftos részletek az IMF vezér szexbotrányáról

A meztelen IMF vezér a fürdőszobába rángatta a szobalányt és orális szexre kényszerítette.

Szexuális zaklatással, nemi erőszak kísérletével és személyi szabadság korlátozásával vádolja a New York-i rendőrség Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap, az IMF vezérigazgatóját.

A New York-i rendőrség szóvivője részletesen beszámolt a szaftos történetről: elmondása szerint a Times Square-en fekvő Sofitel luxusszálloda egyik szobalánya tett feljelentést a rendőrségen szexuális erőszak miatt. A 32 éves nő azt állítja, hogy helyi idő szerint szombaton 13 óra körül történt a bűncselekmény.

Strauss-Kahn szobáját kellett volna rendbe tennie, s miközben a lakosztály halljában dolgozott, a vendég meztelenül kijött a fürdőszobából és letámadta. Előbb berángatta a hálószobába, de ott még sikerült elhárítani közeledését. Ezután a fürdőszobába vonszolta, ahol orális szexre kényszerítette és közben megpróbálta alsóneműjét leszedni. A nőnek végül sikerült kimenekülnie és a történtekről tájékoztatta kollégáit. Ők hívták a rendőrséget, amely azonnal cselekedett.

A rendőrség már nem találta meg Strauss-Kahnt a napi háromezer dollárba kerülő lakosztályban. Azt feltételezte, hogy menekülni próbál a vendég, mert a mobiltelefonját és több más személyes tárgyát is hátrahagyta szobájában, tehát sietősen távozott. Rövid idő alatt kiderítették, hogy a Kennedy repülőtérre távozott és egy Párizsba tartó járat indulására vár. A New York-i rendőrség megkeresésére a repülőtér biztonsági szolgálata tíz perccel a gép indulása előtt őrizetbe vette és leszállította a repülő első osztályán üldögélő Strauss-Kahnt.

A vezérigazgató Dominique Strauss-Kahn őrizetbe vétele ellenére zavartalan a Nemzetközi Valutaalap (IMF) működése – közölte a pénzügyi szervezet vasárnapi közleményében. Az IMF nem akart állást foglalni az ügyben és közölte: valamennyi megkeresést Strauss-Kahn ügyvédjéhez, illetve a helyi hatóságokhoz irányít.

A Dow Jones üzleti hírügynökség IMF-es forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Nemzetközi Valutaalap irányítását ideiglenesen John Lipsky vezérigazgató-helyettes vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik