Közélet

Sok van a balatonfüredi gyerekbanda rovásán

A többi közt rablással, zsarolással és csalással is gyanúsítják a tizenkét fős társaság tagjait.

Hosszú a bűnlajstroma annak a fiatalokból álló 12 fős füredi bandának, amelynek tagjai ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság folytat kábítószerrel visszaélés, zsarolás, rablás, csalás, lopás, orgazdaság és más bűncselekmények miatt eljárást. A tizenkét gyanúsított közül kettő gyermekkorú, kettő pedig fiatalkorú. A bandát négyen irányították, köztük három húszéves fiatalember és 15 éves társuk, őket előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a bűncselekmények egy részét még tavaly nyáron követték el, az első feljelentés azonban csak decemberben futott be a rendőrségre, amikor egy lakótelepi lakásba törtek be, ahonnan több mint félmillió forintnyi értékben vittek el elektronikai cikkeket, illetve ékszereket.

Kiderült az is, hogy rendszeresen fogyasztanak kábítószert, az előzetes letartóztatásban lévő négy gyanúsított pedig a lakótelepi fiatalokat is ellátja tiltott szerekkel. A fogyasztók között egy 13 éves gyerek is volt.

A bandatagok a lakótelepen fiatalokat zsaroltak meg: pénzt és más értéktárgyakat követeltek. Pénzt kértek kölcsön, de előre tudták, hogy azt nem fogják visszafizetni, ezzel pedig csalást követtek el.

A többségében rendezett családi viszonyok között élő bandatagok közül ketten már korábban is összeütközésbe kerültek a törvénnyel. Eddig összesen 33 bűncselekménnyel gyanúsították meg őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik