Közélet

Menekülő bűnöző ütött el egy rendőrt

A nyomozó több tíz méteren keresztül lógott a motorháztetőn, miután egy kábszerügy miatt keresett férfi elsodorta.

Feladta magát a rendőrségen az a férfi, aki szerda este elsodorta, majd több tíz méteren át vitte autójának motorháztetején az őt megállító rendőrt Győrben – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.

Kálmán Gabriella közölte: csütörtök délután ügyvédjével jelentkezett a rendőrségen a sofőr, akit az MTI információja szerint egy kábítószerüggyel kapcsolatban kerestek.

A sajtóügyeletes korábbi közlése szerint a férfi szerda este a rendőri jelzésre előbb megállt, majd hirtelen nagy sebességgel elindult, és az intézkedő rendőrt úgy lökte meg, hogy az a motorháztetőre esett. A nyomozó a mozgó jármű szélvédőjére mért ütésekkel próbálta megállásra kényszeríteni az ámokfutót, végül egy kanyarban lesodródott a gépkocsiról, az útra esett, és könnyű sérüléseket szenvedett. A járművet a város túloldalán találták meg a rendőrök.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Győri Nyomozó Ügyészséghez tette át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik