Közélet

Megölte és feldarabolta volt barátnőjét egy osztrák joghallgató

A bíróság szerint a fiatal férfi személyiségzavarral küzd.

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy 23 éves osztrák joghallgatót, aki az ítélet szerint megölte volt barátnőjét, majd a holttestet feldarabolta. A bíróság kedden, éjszakába nyúló tárgyalás után meghozott ítéletében azt is kimondta, hogy a fiatal férfi személyiségzavarral küzd.

A bíróság megállapította, hogy az elítélt a 21 éves fiatal nőt a lakásán az ágyhoz kötözte, és számtalan késszúrással megsebesítette, míg végül az áldozat a nyakán ejtett vágástól elvérzett. A tettes ezután még mintegy kétszáz késszúrást ejtett a holttesten, mielőtt feldarabolta, és másnap reggel a társasház szeméttárolójába tette.

A nagy feltűnést keltő perben a bírósági szakértő személyiségtesztek és a tettesnek utólag a helyszínen, a bűntett rekonstruálása során tanúsított viselkedése alapján azt a következtetést vonta le, hogy ha nem kezelik a férfit, akkor fennáll a veszélye annak, hogy újabb hasonló tettet követ el.

A vádlott a vallomásában azt állította, hogy részegen elaludt a nő mellett, és amikor felébredt, az összeszurkált holttestet találta maga mellett. Azt mondta, attól félt, hogy őt fogják gyanúsítani, ezért csonkította meg a testet. Emellett egy szöveges üzenetet is küldött magának a nő mobiltelefonjáról. A bíróság előtt egy ismerősét gyanúsította a gyilkossággal, a férfinak azonban alibije volt. A szakértő emellett megállapította, hogy a vallomásban megadott alkoholmennyiséget elfogyasztva a vádlott nem lett volna képes mindarra, amit a gyanú elterelése érdekében tett.

Az ítélet nem jogerős. A védőügyvéd semmisségi panaszt nyújtott be, és mindvégig azzal érvelt: nem állapítható meg teljes bizonyossággal, hogy védence volt a tettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik